Ervaar de voordelen van duurzaam warm water met zonneboilers

Stel je voor dat je water kunt verwarmen zonder gebruik te maken van gas of elektriciteit. Water volledig door de zon verwarmd om te douchen en in de winter ook nog de verwarming ondersteunen.

En of dat niet genoeg is, geeft de overheid er ook nog eens subsidie op!

Dat alles is mogelijk met een zonneboiler.

Waarom een Zonneboiler?

Milieuvriendelijk:

Een zonneboiler maakt gebruik van de onuitputtelijke kracht van de zon om warm water te produceren. Door te investeren in deze hernieuwbare energiebron verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een duurzamere planeet.

Besparing op Energiekosten:

Hoewel de initiële investering misschien een overweging is, betaalt een zonneboiler zichzelf op de lange termijn terug. Bespaar aanzienlijk op energiekosten, aangezien zonlicht gratis is. Geniet van lagere energierekeningen en een aantrekkelijk rendement op je investering.

Subsidie:

De overheid bied de voor particulieren ISDE subsidievoor de installatie van zonneboilers. Door hiervan te profiteren, wordt de initiële investering nog aantrekkelijker, waardoor je sneller kunt genieten van de voordelen van een zonneboiler.

Verhoog de waarde van je woning:

Een zonneboiler is niet alleen een investering in duurzaamheid, maar ook in de waarde van je huis. Het toevoegen van een milieuvriendelijke energiebron kan de aantrekkelijkheid van je huis vergroten, wat vooral waardevol is in een steeds groener wordende vastgoedmarkt.


Zonnestralen omzetten in Warm Water: Hoe Werkt een Zonneboiler?

Een zonneboiler is als een magische doos die zonlicht omtovert in warm water voor je huis. Hier is hoe het werkt in eenvoudige termen:

1. Zonlicht Vangen:

De zonneboiler heeft speciale zonnecollectoren op het dak die als kleine zonnevangers fungeren. Deze collectoren bevatten buizen met een speciale vloeistofdie de warmte van de zon absorbeert.

2. Warmteoverdracht:

Zodra de zon begint te schijnen, worden de zonnecollectoren warm. De vloeistof binnenin wordt nog warmer en veranderd in een gas, door deze fasewisseling ontstaat er hitte.

3. Warmte naar de Boiler:

De warmte wordt opgevangen in de kop waarlangs een vloeistof stroomt welke naar een warmtewisselaar in het boilervat. Hier geeft het zijn warmte af aan het koude water dat al in dit vat zit, dit kan 200 liter of wel 5.000 liter zijn.

4. Opslag van Warm Water:

Het koude water wordt nu opgewarmd door de zonnewarmte en bewaard als lekker warm water in de zonneboiler. Dit water is klaar voor gebruik in je douche, bad of kraan.

5. Gebruik van Warm Water:

Wanneer je warm water nodig hebt, hoeft je alleen maar te draaien aan de kraan en te genieten van het comfortabele, met zonne-energie verwarmde water. en omdat het via de CV of andere verwarmer loopt hoef je niet bang te zijn om in de kou te zitten, mocht het water toch een keer niet warm genoeg zijn dan verwarm je gewoon zoals altijd.

Dat is het! Geen magie, gewoon slim gebruik van de zon om je te voorzien van een constante stroom van warm water. Een zonneboiler is als een zonnelader voor je huis, waardoor je niet alleen energie bespaart, maar ook bijdraagt aan een groenere en duurzamere wereld.


De opbrengst van een collector van 30 heatpipes staat gelijk aan 2780 kWh, omgerekend is dit 278m3 gas wat je per collector kunt besparen!


De PreFab Zonneboiler

De O'So Easy zonneboiler is speciaal ontwikkel dat deze zonder monteur zelf te installeren en in gebruik te nemen is.

Doordat alle onderdelen slim zijn verwerkt in de opbouw van de boiler hoeven er maar 4 aansluitingen te worden gebruikt, stekker in het stopcontact en besparen maar. Moeilijker is het niet!

Toch een monteur gewenst? Geen probleem, ook dit kunnen wij verzorgen!


Waarom Enduron?

Kwaliteit en Betrouwbaarheid:

Wij staan bekend om onze hoogwaardige producten en betrouwbare prestaties. Onze zonneboilers zijn vervaardigd met de nieuwste technologieën en materialen om duurzaamheid en efficiëntie te waarborgen.

Deskundig Advies:

Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij elke stap. Van het kiezen van het juiste systeem tot de installatie en nazorg, we bieden deskundig advies om ervoor te zorgen dat je de optimale oplossing voor jouw behoeften krijgt.

Maatwerk Installaties:

Wij begrijpen dat elk huis uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte installatieservices die rekening houden met jouw specifieke situatie en wensen.

Uitstekende Klantenservice:

Enduron adviseert, offreert en kiest de beste installateur voor jouw vraagstuk. We handelen de subsidieaanvraag volledig voor je af en indien er nog vragen zijn achteraf, schroom niet om contact met ons op te nemen!


Kies voor duurzaamheid, bespaar op energiekosten en geniet van onbeperkt warm water met een zonneboiler van Enduron.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe veel je kunt besparen!