Bespaar op terugleververgoeding en verwarm water elektrisch!

Bijna iedereen heeft ze, zonnepanelen. De afgelopen jaren is er vanuit de overheid fors ingezet op groene stroom en zijn huizeneigenaren aan alle kanten gestimuleerd om te investeren in zonnepanelen.

Allemaal hartstikke goed natuurlijk en ze leveren ook zeker een bijdrage in het verminderen van uitstoot. Alleen nu lopen de netwerkbeheerders er tegen aan dat het stroomnet is overbelast en energieleveranciers moeten de overtollige stroom met verlies weer doorverkopen, de spreekwoordelijke keerzijde van de medaille.

En uiteindelijk is de consument de dupe van deze ontwikkelingen, omvormers worden uitgezet bij overbelasting en leveranciers rekenen terugleververgoeding op de factuur, maw. het gaat geld kosten.


Door opgewekte zonnestroom meteen zelf te gebruiken wordt er minder teruggeleverd en is de totale terugleververgoeding dus lager. Alleen waar ga je dit dan voor gebruiken? je bent tenslotte overdag vaak weg en dat is nu net het moment dat de meeste stroom wordt opgewekt.

Zonnestroom omzetten in warm water:

Door overtollige stroom overdag te gebruiken voor het opwarmen van een voorraad/buffervat sla je 2 vliegen in 1 klap. Hierdoor gebruik je de opgewekte stroom maximaal voor eigen gebruik en bespaar je ook nog eens op gas!

De aansturing is volledig automatisch en liniaer, hierdoor wordt alleen de overtollige stroom gebruikt, dus lever je 1kW terug dan wordt er ook met 1kW verwarmd. Dit betekend maximale zelfconsumptie zonder extra kosten.

Slimme meter gebruikt eerst zelf voordat er wordt teruggeleverd.

Slimme WiFi energie meter

Onze slimme meter wordt gemonteerd in de meterkast en monitort continu het huidige stroomverbruik.

Wanneer de meter signaleert dat er meer stroom wordt opgewekt dan dat er op dat moment wordt gebruik zal deze dit doorgeven aan het elektrische element om te gaan verwarmen, dit gebeurt volledig automatisch en liniear

Elektrisch element 3kWh WiFi

Zodra het element een signaal krijgt van de slimme meter zal deze beginnen met opwarmen. De regeling is volledig liniear waardoor alleen de overtollige stroom wordt gebruikt en er dus niet stroom hoeft te worden gekocht.

Het element kan in ieder bestaand of nieuw tapwater of buffervat worden gemonteerd doormiddel van de universele 6/4" aansluiting.

Optioneel kan er zelfs worden gekozen om tot wel 9kWh aan te sluiten.


my-PV power coach:

Via de Power Coach kunt u een simulatie maken van wat de porducten van My-PV voor u kunnen opbrengen.

Door een aantal variabelen in te vullen wordt al snel duidelijk dat de besparing kan oplopen tot meer dan € 250,- per jaar!

Cloud omgeving:

Alle my-PV producten worden indien je hier voor kiest aangesloten op een cloud-omgeving. Hierdoor heb je ten alle tijde inzicht in verbruik, oplevering en hoeveel warm water je hebt gemaakt met de overtollige stroom.


Het volledige my-PV Assortiment


Bestel vandaag nog en bespaar op gas en terugleverkosten!

Voor meer informatie neem contact met ons op en ontdek hoe veel je kunt besparen!