Nieuws

Wijzigingen ISDE Subsidie 2024: Belangrijke Informatie voor Duurzame Investeerders

De ISDE subsidie, oftewel de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, heeft lange tijd gefungeerd als een cruciaal instrument van de overheid om particulieren en bedrijven aan te moedigen te investeren in duurzame energieoplossingen. Ontworpen met het oog op het verminderen van de CO2-uitstoot, heeft deze regeling niet alleen bijgedragen aan een groenere toekomst, maar ook aan het betaalbaarder maken van energiebesparende maatregelen.

Particulieren en bedrijven hebben de voordelen van de ISDE subsidie ervaren, niet alleen in termen van milieubewustzijn maar ook op financieel gebied. De combinatie van CO2-reductie en aanzienlijk lagere energierekeningen heeft velen aangemoedigd om te investeren in duurzame energie.

Echter, met de komst van 2024 brengt de ISDE subsidie enkele belangrijke veranderingen met zich mee, vooral op het gebied van zonneboilers. Vanaf 1 januari ontvangen systemen met een collectoroppervlakte vanaf 5m2 - om het simpel te stellen, vanaf 2x 30 heatpipes - maar liefst 47% minder subsidie per kWh in vergelijking met de tarieven op 31 december 2023. Dit betekent een daling van € 1,02 naar € 0,55 per kWh.

Deze aanpassingen hebben een aanzienlijke impact op grotere systemen, wat betekent dat het cruciaal wordt om zorgvuldig het juiste systeem voor de juiste toepassing te kiezen om overdimensionering te voorkomen. Dit onderstreept het belang van deskundig advies bij het selecteren van het meest geschikte duurzame energiesysteem voor uw specifieke behoeften.

Voor een nauwkeurig advies over het juiste systeem voor uw behoeften nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Klik op de onderstaande knop en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het navigeren door deze veranderingen en het maken van weloverwogen investeringsbeslissingen. Uw duurzame toekomst begint hier.