Thermo Controlled Zonneboiler pakketten.

Met een zonneboiler van Enduron kiest u voor een zeer compleet pakket, gevuld met de meest hoogwaardige materialen. De sets zijn gebaseerd op aantal personen en voorzien de tapwatervoorziening voor een gezin voor een groot gedeelte van het jaar. Met een CV-ondersteuningskit kan er ook gekozen worden voor CV-ondersteuning. Hiermee wordt het maximale rendement van de zonneboiler gehaald.

De zonnecollector(en) worden op het dak gemonteerd en met een flexibele leiding aangesloten op het boilervat, welke ergens in huis wordt geplaatst. Door het leidingwerk loopt solarvloeistof, dat de warmte overbrengt van de collectoren naar de boiler. Deze vloeistof wordt alleen rondgepompt op het moment dat er voldoende daglicht of zonlicht is. Zodra de boiler voldoende op temperatuur gebracht is, gaat de pomp uit en is men verzekerd van gratis warm water.


Enduron maakt levert alleen de Thermo Controlled Heatpipes.

Waar de temperatuur in de traditionele Heatpipe gerust oploopt naar 250°C stopt de vernieuwde Thermo Controlled Heatpipe bij 110°C. Zodra deze temperatuur bereikt wordt kookt de binnenkant van de Heatpipe droog, waardoor de werking stopt. In het kort geen beveiliging in mechanische onderdelen, maar thermisch in de kern van de Heatpipe.

Voordelen Thermo Controlled Heatpipe:

1. Oververhittingsbeveiliging

Doordat er geen oververhitting plaats gaat vinden ontstaat er geen stagnatie in het systeem. Geen continu oplopende temperaturen brengt rust en ontspanning in de thuissituatie en op vakantie. 

2. Meer vermogen plaatsen voor in de winter

De temperatuursbeveiliging maakt het mogelijk om meer vermogen te plaatsen op een boilervat. Normaal gesproken resulteert dit in oververhitting en stagnatie in het systeem. Dat is verleden tijd met de Thermo Controlled Heatpipe van ReSolar. 

3. Andere hellingshoek 5° tot 90°

De vernieuwde Heatpipe kan onder een kleinere hoek van minimaal 5° (dus bijna horizontaal) en zal resulteren in een strakkere uitstraling op de woning of garage.