Zonneboilers

Optimaal Comfort en Duurzaamheid: De Kracht van Zonneboilers

Zonneboilers vormen de sleutel tot een energiezuinige en duurzame toekomst. Deze innovatieve systemen benutten de kracht van de zon om warm water te leveren voor huishoudelijke toepassingen, waardoor niet alleen de energierekening daalt, maar ook de ecologische voetafdruk verkleint.

Waarom Kiezen voor een Zonneboiler?

1. Duurzame Energiebron: Zonneboilers maken gebruik van de onuitputtelijke energie van de zon, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen de CO2-uitstoot.

2. Energie- en Kostenbesparing: Door gratis zonne-energie te benutten, verlaagt een zonneboiler de vraag naar conventionele verwarmingsbronnen, wat resulteert in aanzienlijke energie- en kostenbesparingen op de lange termijn.

3. Milieuvriendelijkheid: Zonneboilers verminderen de druk op het elektriciteitsnet en verminderen de vraag naar niet-hernieuwbare energiebronnen, waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan het behoud van ons milieu.

4. Verhoogde Onafhankelijkheid: Door zelfvoorzienend te zijn in warmwaterproductie, vergroot een zonneboiler de energieonafhankelijkheid van huishoudens en bedrijven, zelfs op bewolkte dagen.

5. Financiële Stimulans: Veel regio's bieden aantrekkelijke subsidies en belastingvoordelen voor de installatie van zonneboilers, waardoor de initiële investering snel wordt terugverdiend. Voorbeelden zijn de ISDE, EIA en MIA/VAMIL

Hoe Werkt het?

Een zonneboiler bestaat uit zonnecollectoren op het dak die zonnestraling opvangen en omzetten in warmte. Deze warmte wordt overgedragen aan een vloeistof die circuleert door het systeem. De warmte wordt vervolgens gebruikt om water te verwarmen dat wordt opgeslagen in een geïsoleerd vat, klaar voor gebruik in huishoudelijke toepassingen zoals douchen, wassen en verwarming.


De Toekomst van Verwarming is Groen:

Met zonneboilers wordt duurzaamheid een tastbare realiteit in huis. Profiteer van gratis zonne-energie, verminder uw ecologische impact en omarm een groenere levensstijl. Ontdek vandaag nog de voordelen van zonneboilers en zet de eerste stap naar een energiezuinige en milieuvriendelijke toekomst.


Opbrengst vergelijk zonnestroom en zonnewarmte

Om een goede vergelijking te maken kijken we naar de opbrengst per jaar tussen zonnestroom en zonnewarmte.

Een PV paneel om elektriciteit op te wekken levert gemiddeld 155kWh/m2 per jaar. Zonnecollectoren voor warm water zijn er in twee varianten; vlakke plaat collectoren en glazen vacuümbuizen: heat pipe collectoren. De opbrengst van een vlakke plaat is ongeveer 495 kWh/m2 per jaar en die van een vacuümbuis ongeveer 610 kWh/m2 per jaar. Waarbij een heat pipe collector veel meer energie levert in de wintermaanden dan een vlakke plaat. Zoveel mogelijk energie per vierkante meter doet u dus met een zonneboiler en heat pipes!


Nieuw! Thermo Controlled Heatpipe in uw zonneboiler!

De nieuwste innovatie van de Resolar zonneboiler zit in de kern van de Heatpipe. En we noemen het de Thermo Controlled Heatpipe. Zoals de naam al zegt, zit hier een thermische temperatuur beveiliging in .

Zonneboiler Beveiliging

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een mechanische beveiliging, zit onze beveiliging in de vloeistof die in de Heatpipe beweegt (stroomt). Waar de temperatuur in de traditionele Heatpipe gerust oploopt naar 250°C stopt de vernieuwde Thermo Controlled Heatpipe bij 110°C.

Waarom de hoogste opbrengst?

Extra grote kop, voor optimale warmteoverdracht.

De zonnecollectoren van Resolar hebben de hoogste opbrengst! Dit komt door de extra grote koppen van onze heat pipes. 

In vergelijking met andere aanbieders van heatpipes met een 14mm kop. Hebben Resolar heat pipes een kop van 24mm, waardoor de warmteoverdracht een veel grotere oppervlakte heeft. Dit maakt elke buis een stuk efficiënter!


Zonneboiler voor verschillende toepassingen

Wij verduurzamen niet alleen woningen maar voorzien ook grootverbruikers van warmte van de zon. Campings, hotels, zwembaden en zorginstellingen hebben vaak veel warm water nodig en reduceren met een goed gedimensioneerde zonneboiler onmiddellijk het energieverbruik. Dit geldt ook voor melkveebedrijven, tuinbouwers, en industriële bedrijven.