Elektrische Boilers

Elektrisch boilers bevatten een verwarmingselement welke zorgdraagt voor het opwarmen van het water, omdat elektrisch opwarmen veel stroom verbruikt is dit niet altijd de beste manier voor het opwarmen van water. Daarom heeft Enduron gekozen voor de producten van Fothermo.


Verwarmen en terug leveren!

De Elektrisch boilers van Fothermo worden van stroom voorzien door een directe verbinding met zonnepanelen. Hierdoor wordt het water 100% verwarmd door zonne-energie en is daarmee volledig Co2 neutraal aangezien het geen (grijze) stroom nodig heeft van het net.

Is de boiler op temperatuur en blijven de panelen energie opwekken? dan zorgt de slimme controller ervoor dat dit wordt teruggeleverd aan het net. Hierdoor verwarmd u niet alleen gratis uw water, u kunt ook nog blijven salderen!


Voor iedereen de juiste maat

De Off-Grid elektrische boilers zijn verkrijgbaar in 10, 30 en 80 liter en er is een speciaal model van 10 liter welke is ontwikkeld voor tourcaravans.


Grote buffer

Aanvullend op de wandboilers zijn er de 200 en 300 liter vloermodellen.

Deze vloermodellen hebben net als de kleinere ook de mogelijkheid om volledig door zonne-energie te worden opgewarmd.

Stel je voor, 300 liter water om te douchen zonder dat daar maar een beetje gas voor is gebruikt!

Door de vloermodellen te combineren met het speciale elektrische element wordt ook hier door de zonnepanelen direct aan te sluiten het water elektrisch opgewarmd.

Evenals de hybride wandmodellen zorgt de slimme controller ervoor dat wanneer het vat warm is de stroom wordt teruggeleverd via de wandcontactdoos dat salderen blijft bestaan.

Elektrische boilers

* Alle elektrische boilers worden standaard zonder zonnepaneel geleverd tenzij anders vermeld

Mocht u zonnepanelen willen bestellen kan dat via onze partner Solar2Enjoy Zeeland.